Somemarkkinointi on tehokas tapa tavoittaa laaja yleisö ja potentiaaliset asiakkaat, mutta huolimaton mainostaja voi myös menettää rahansa - aivan turhaan. Lue tästä yleisimmät keinot, joilla nostat markkinointisi tuloksellisuutta!
Jos yrityksesi somemarkkinointi ei vedä, niin käy heti läpi nämä korjaavat toimet.
Varmista, että mainoksesi ovat mobiiliystävällisiä, koska jopa 70% videoista katsotaan mobiililaitteella (Statista 2023). Sama pätee sivustoon, jonne mainos ohjaa - somemarkkinoinnissa käytettävät ländärit eli myyntisivut kannattaa aina suunnittella "mobile first" -periaatteella.
Videoiden suosio sisältötyyppinä jatkuu ja videoilla saavutetaan somemainonnassa hyviä tuloksia. Lyhytvideoihin panostaminen kannattaa, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa suuren budjetin tuotantoprosessia. UGC-trendi eli käyttäjälähtöinen sisältö todistaa, että aito ja särmikäskin materiaali kiinnostaa enemmän kuin viimeiseen asti hiottu ja tuotettu teos.
Puhutteleeko sosiaalisen median markkinointisisältö varmasti kohderyhmääsi? Osaatko tiivistää viestisi heti kärkeen? Somemarkkinoinnissa sinun täytyy saada huomio heti, jotta skrollaaminen pysähtyy. Älä panttaa pihviä postauksen tai ländärin viimeiseen virkkeeseen! Kannattaa myös harrastaa vähän teollisuusvakoilua - tee pieni kilpailija-analyysi esimerkiksi Facebookin Ad Libraryn avulla, niin näet minkälaista mainontaa kilpailijasi tekevät.
Jos sinusta tuntuu, että olet käyttänyt tarpeeksi rahaa ja aikaa Facebookiin tai Instagramiin, kokeile TikTokia tai Pinterestiä. LinkedIniä pidetään kalliina sosiaalisen median mainosalustana, mutta toisaalta 100 näyttöä relevantille yleisölle voi kuitenkin olla parempi tulos kuin 10 000 näyttöä täysin epäolennaiselle kohderyhmälle. Onko yleisösi ylipäätään somessa, vai olisiko aika panostaa esimerkiksi natiivimainontaan tai Google-mainontaan?
Eri kohderyhmille mainostaminen on eri hintaista, riippuen siitä kuinka moni muu tavoittelee samaa yleisöä ja kuinka isolla budjetilla. Esimerkiksi pienen terveys- ja hyvinvointialan startupin voi olla vaikea päihittää suurten lääkäritalojen markkinointibudjetteja. Eri toimialojen somemarkkinoinnin hinnoista saa käsityksen esimerkiksi Wordstreamin benchmarkeista, kunhan pitää mielessä että Suomen mittakaava eroaa useimmiten amerikkalaisista tai globaaleista luvuista.
Kaikkeen digimarkkinointiin kuuluu vahvasti testailu ja optimointi matkan varrella. Toiset puhuvat tässä yhteydessä growth hackingista, joka keskittyy nopeaan kasvuun ja ketterään kokeiluun, ja A/B-testauksesta, jonka pitäisikin kuulua jokaisen mainostajan työkalupakkiin. Ole valmis kokeilemaan erilaisia mainosmuotoja ja erilaisia strategioita. Analysoi tuloksia ja opi jokaisesta kampanjasta parantaaksesi tulevia mainoksiasi.
Kaksi viikkoa on sopiva testijakso somemarkkinoinnissa. Jotta algoritmi ehtii oppia ja optimoida mainonnan tulosten perusteella, suositellaan riittävän pitkää testausaikaa. LinkedIn suosittelee vähintään 2 viikon kampanja-aikaa vähintään 1400€ budjetilla. Facebook tarvitsee viikon aikana vähintään 50 optimointitapahtumaa, eli esimerkiksi klikkiä tai videon katselua, jotta se saa riittävästi dataa parhaiten toimivien ratkaisujen päättelemiseksi.
Somealustat hyödyntävät jatkuvasti yhä enemmän koneoppimista ja tekoälyä mainonnassa. Esimerkiksi Metan Advantage+ kampanjaratkaisut tähtäävät siihen, että mainostajan tarvitsee vain tarjota materiaalit ja sen jälkeen mainosten koostaminen, sijoittelu ja kohdennus voidaan jättää kokonaan alustan automaatioille. Tämä vaatii kuitenkin eri tavalla kärsivällisyyttä, kun pitää antaa koneen hoitaa hommansa.
Jos olet jumissa somemarkkinoinnin kanssa, niin pyydä apua. Wannadon sometarkistuksessa käymme läpi mainostilisi ja annamme konkreettiset suositukset analyysin pohjalta. Joitain asioita saatamme ehtiä korjata jo tarkistuksen yhteydessä, mutta isommista hommista saat reilun tarjouksen.
Sinun ei tarvitse käyttää kaikkea aikaasi somemarkkinointiin, varsinkin kun voisit käyttää sen vaikka prospektointiin tai asiakastöihin. Ota yhteyttä Wannadon sometiimiin!